Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Harpsluitingen

   Harpsluitingen vergroten de veiligheid op de werkvloer. Afhankelijk van het hijsmiddel kunt u kiezen uit een kleine of grote harpsluiting. Ons assortiment bestaat uit diverse sluitingen met werklast van 1 tot wel 55 ton. Harpsluitingen kopen doet u hier! Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   21 Producten
   • Altijd de scherpste prijs Altijd de scherpste prijs
   • EKH gecertificeerd keurbedrijf EKH gecertificeerd keurbedrijf
   • Snelle levering Snelle levering

   Uitgelichte merken voor Harpsluitingen

   • McBull

   Harpsluiting met moerbout of borstbout

   Een harpsluiting beveiligt de verbinding tussen het hijsgereedschap en de hijslast of tussen hijsmiddelen onderling. Dit zorgt voor een veiligere werkomgeving.

   Harpsluitingen, ook wel D-sluitingen genoemd, worden doorgaans afgesloten middels één van onderstaande bouten:

   • Met borstbout
   • Met moerbout en splitpen. 

   Hierbij is een harpsluiting met moerbout een geschikte variant voor een permanente toepassing of als de bout mogelijk kan losdraaien door beweging van de last. Een variant met borstbout is gemakkelijk in gebruik als u de sluiting regelmatig los en vast moet maken.

   Hijscapaciteit van diverse D-sluitingen

   Afhankelijk van de werklast die u moet hijsen zijn er diverse harpsluitingen te koop. In ons assortiment vindt u sluitingen met een werklast van 1 ton tot wel 55 ton. Dit geeft een groter bereik in werklast dan bij het hijsen met een hijsband. Door deze variatie is er altijd wel een D-sluiting die past bij het gewicht van uw hijslast. 

   Met een geschikte hijscapaciteit voorzien alle producten in een veiligheidsfactor van 6 en worden kwaliteitseisen conform NEN13889 gewaarborgd. Hierdoor kunt u er ook voor kiezen om het product inclusief een EKH-certificaat aan te schaffen. Dit geeft een officiële verklaring van een veilige harpsluiting op de werkvloer. 

   Veilig werken met een harpsluiting

   Naast de hoge veiligheidseisen van de producten is het belangrijk dat u zelf ook veilig te werk gaat. Dit doet u onder andere door de volgende richtlijnen in acht te nemen:

   • Pas geen zijdelingse belasting toe
   • Probeer schokbelasting te voorkomen
   • Pas op met vloeistoffen met hoge zuurtegraad en chemicaliën 
   • Gebruik geschikt gereedschap voor het aandraaien van de moer
   • Houd een temperatuurbereik van – 20 tot maximaal 200 graden Celsius aan
   • Vermijd scherpe hoeken om overbelasting te voorkomen

   Daarbij moet u altijd rekening houden met de extra krachten die kunnen ontstaan door een combinatie van hijskettingen met meerdere strengen. Let er hierbij op dat een maximaal toelaatbare hoek 120 graden is. 

   Inspecteer het product voor gebruik

   Naast de veiligheidsrichtlijnen is het altijd verstandig om een harpsluiting te controleren op diverse punten voordat u het product in gebruik neemt. 

   Vanzelfsprekend is het belangrijk dat het product onbeschadigd is. Beschadigingen zoals een verbogen pin of vele slijtage aan het product kunnen de werklast negatief beïnvloeden.  Kerven, scheuren en roest op de sluiting zijn geen goed teken.

   Ook is het van belang dat de pin en body dezelfde typen sluitingen zijn. Indien een pin bijvoorbeeld niet voldoende lengte heeft om het volledige schroefdraad te benutten kan deze sluiting los schieten bij zware lasten. Daarbij moeten aanduidingen zoals de werklast en laatste keuring goed leesbaar zijn. Hiermee weet u zeker dat u een passend en veilig product heeft. 

   Gecertificeerde harpsluitingen kopen

   Harpsluitingen kopen voor uw hijswerkzaamheden doet u bij Hijsmiddelen-Expert. Vindt u het lastig om u te verdiepen in de juiste werklast van de verschillende modellen? Neem dan gerust contact met ons op.  Onze specialisten kunnen u adviseren welke werklast voldoende is voor het verplaatsen van zware of extreem zware objecten. 

   Ook als u een ander model zoekt welke niet in ons huidige assortiment wordt getoond, kunt u ons benaderen. Door goede contacten met diverse leveranciers is er een grote kans dat wij het gewenste product alsnog kunnen leveren. Zo weet u zeker dat u straks aan de slag kunt met een passende harpsluiting.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking