0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Zwenkkranen

  Zwenkkranen zijn noodzakelijk voor bedrijven die streven naar geoptimaliseerde hijsprocessen en een veilige werkomgeving. Wij maken alle wandzwenkkranen in eigen beheer, op maat. De kranen worden inclusief alle benodigde certificaten geleverd. Wilt u een speciale afmeting, neem dan even contact met ons op en u krijgt een passende oplossing van ons. U kunt ons bereiken via

  [email protected]

  0591-820993

  De voordelen van zwenkkranen in de werkplaats

  In veel industrieën zijn zwenkkranen onmisbaar vanwege diverse voordelen. Zo bespaart u veel ruimte op de werkvloer, doordat deze aan de wand gemonteerd wordt.

  Daarnaast verhogen wandzwenkkranen de productiviteit door een verbeterde efficiëntie en snelheid bij het heffen en hijsen. Een kraan biedt namelijk uitstekende flexibiliteit bij het tillen en verplaatsen van lasten. Met de zwenkarm manoeuvreert u gemakkelijk verschillende ladingen in verschillende richtingen.

  Gebruikers kunnen lasten nauwkeurig (ver)plaatsen, wat het risico op ongelukken, schade aan goederen en letsel vermindert. Door de precisie en controle die ze bieden, dragen zwenkkranen bij aan de veiligheid op de werkvloer. 

  Verschillende soorten zwenkkranen voor aan de wand

  Er zijn verschillende soorten zwenkkranen om aan uw hijsbehoefte te voldoen. De keuze voor een specifiek type hangt af van verschillende factoren, zoals de aard van de ladingen, de benodigde reikwijdte, de vereiste hefcapaciteit en de specifieke eisen van de toepassing. Hieronder vindt u een aantal verschillende typen:

  • Met een vaste arm: deze kranen hebben een vaste arm die heen en weer zwenkt boven een specifiek bereik en is daardoor ideaal voor het tillen en verplaatsen van lasten binnen een vast werkgebied.
  • Met een zwenkbereik van 180 of 270 graden: deze bieden meer flexibiliteit bij het bereiken van verschillende werkgebieden, doordat deze kranen een zwenkbereik hebben van 180 of 270 graden.
  • Elektrisch: elektrisch aangedreven zwenkbewegingen kunnen handmatig worden gecontroleerd, waardoor u nauwkeurig kunt werken.
  • Met uitschuifbare arm: de telescopische arm kan worden uitgeschoven of ingetrokken. Tillen en verplaatsen op verschillende hoogten is een fluitje van een cent met dit type zwenkkraan.

  Waar let u op bij de aanschaf van een wandzwenkkraan?

  Bij de aanschaf van een wandzwenkkraan moet u letten op verschillende belangrijke aspecten om ervoor te zorgen dat de kraan voldoet aan de specifieke eisen en veiligheidsnormen van uw toepassing of werkplek. We noemen een aantal hieronder.

  • Hefcapaciteit: zorg ervoor dat de zwenkkraan voldoende capaciteit heeft voor uw te verplaatsen lasten.
  • Zwenkbereik: kies een kraan met het juiste zwenkbereik om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de ruimte.
  • Bedieningsgemak: bedient u de kraan liever handmatig of elektrisch?
  • Compatibiliteit met lasten: bedenk van tevoren welke lasten getild moeten worden en zorg dat u een kraan kiest die hierop aansluit.
  • Installatie en montage: is uw wand geschikt voor de kraan die u op het oog heeft? Veiligheidskenmerken: controleer of uw product beschikt over essentiële veiligheidskenmerken, zoals vergrendelbare wielen en overbelastingsbeveiliging.

  Service en onderhoud

  Om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen, moeten wandzwenkkranen voldoen aan bepaalde regelgeving en veiligheidsnormen. Hijsmiddelen-Expert staat voor u klaar als het gaat om periodiek onderhoud, veiligheidsinspecties en hulp bij calamiteiten. Wij komen het product bij u installeren en daarnaast bieden we trainingssessies aan voor het bedienend personeel, zodat zij de kranen op een veilige en efficiënte manier kunnen gebruiken.

  Veilig hijsen met een zwenkkraan van Hijsmiddelen-Expert

  Koopt u dit artikel bij Hijsmiddelen-Expert? Dan wordt deze inclusief alle benodigde certificaten én drie jaar fabrieksgarantie geleverd. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie en advies op maat over zwenkkranen.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking