Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Platenklemmen

   Met platenklemmen kunt u zowel horizontaal als verticaal platen hijsen of verplaatsen. De hijsklem kunt u vinden in ons assortiment tot een maximale draagcapaciteit van 5 ton. Bekijk ons assortiment horizontale en verticale platenklemmen! Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   16 Producten

   Wat zijn platenklemmen?

   Platenklemmen, ook wel hijsklemmen, worden gebruikt voor het verplaatsen of hijsen van platen van staal. De platenklemmen worden vastgeklemd aan de platen en hieraan wordt een hijsketting of takel aan bevestigd. De plaatklemmen functioneren middels een klemkracht die tot stand gebracht wordt door de te hijsen last.

   De wrijving tussen de plaat en de klembekken van de klem is bepalend voor de veiligheid van de hijsklus. Hierom zijn hijsklemmen voornamelijk voorzien van tanden. Wanneer de te hijsen lasten gladde hijslasten zijn die niet mogen beschadigen, worden de tanden voorzien van een kunststoffen bekleding.

   Daarbij zijn ze voorzien van een veiligheidsmechanisme dat zorgt voor een aanhoudende voorspanning van het segment op de staalplaat na de bediening van de hefboom. Zo kan de hijskracht niet slippen. Tijdens het hijsen van de plaat wordt de klemkracht vergroot door het eigen gewicht van de last. Ook hierdoor gaat de klem niet zomaar los van de plaat.

    

   Hoe werkt een plaatklem?

   Een plaatklem werkt door een hefboommechanisme. Door het hijsoog naar u toe te trekken, wordt de last door zijn eigen gewicht vastgeklemd tussen de hefboom. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verticale platenklemmen en horizontale platenklemmen.

   • Horizontaal: hiermee kan een last horizontaal worden gehesen. Deze variëren in maximale capaciteit, gewicht en dikte van de materialen.
   • Verticaal: het verplaatsen of het keren van platen die verticaal staan. Deze variant heeft een vergrendelhefboom. Hiermee wordt de voorspanning beperkt op de plaat en de klem op de juiste plaats gehouden.

    

   Ga voor de beste kwaliteit klemmen

   Wanneer u op zoek bent naar platenklemmen, wilt u natuurlijk niet te lang hoeven nadenken over de betrouwbaarheid van de producten. Daarom zijn al onze producten voorzien van een CE-certificering en voldoen ze aan de Europese veiligheids- en kwaliteitsnormen. Bovendien hebben alle producten die wij aanbieden onze veiligheidstesten doorstaan. Zo bent u verzekerd van alleen de beste platenklemmen.

   Wij bieden hijsklemmen van hoogwaardige merken als DELTA en Terrier, welke bekend staan om hun kwaliteitsproducten. Bij deze hoogwaardige merken zorgen wij uiteraard voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Op deze manier betaalt u nooit meer dan nodig voor de plaatklem.

    

   Veilig een hijsklem gebruiken!

   Het doel van een hijsklem is het veilig en efficiënt hijsen van materialen. Het is daarom van belang dat de werkzaamheden op de juiste manier en veilig worden uitgevoerd. Bovendien is het belangrijk dat met alle mogelijke veiligheidsrisico’s rekening gehouden wordt wanneer de hijsklem in gebruik wordt genomen. De volgende punten zijn belangrijk:

   • Zorg dat uw producten voor gebruik altijd een visuele inspectie zijn ondergaan.
   • Controleer uw hijsmiddelen op zichtbare beschadigingen.
   • Het is verboden beschadigde producten te gebruiken.
   • Maak het product altijd van tevoren schoon.
   • Viezigheid kan de klem beschadigen en benadeelt de correcte werking van het product.
   • Let altijd op de maximale capaciteit. Nooit mag dit limiet overschreden worden, dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen.
   • Hijs nooit materialen over een persoon heen.


   Daarbij moeten hijsmiddelen jaarlijks gekeurd worden. Beschadigde klemmen mogen namelijk niet meer gebruikt worden. Niet zeker over de veiligheid van uw product? Laat uw producten door ons keuren! Zo kunt u optimaal veilig te werk.

    

   Platenklemmen online kopen bij Hijsmiddelen-Expert

   Bent u op zoek naar platenklemmen? Bij ons vind u een uitgebreid assortiment met plaatklemmen met verschillende draagcapaciteiten. Soms is het lastig om te bepalen welke het beste bij u past. Daarom kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij hebben deskundig personeel dat precies weet welke hijsklem bij welke klus het beste past.


   De online winkel is iedere dag geopend, waardoor u elk gewenst moment van de dag iets kan bestellen. Daarbij zijn wij een EKH-erkend bedrijf, waardoor wij gemachtigd zijn om deze keuringen op producten uit te voeren. Hierdoor kunnen wij de betrouwbaarheid van producten waarborgen.


   Bovendien hebben wij nog veel meer hijsmiddelen in ons assortiment. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze loopkatten, hefmagneten, lieren, rondstroppen, harpsluitingen, balkenklemmen, hijsogen, automatische hijshaken, hijsbanden, hijskettingenhijsjukken, evenaars en pallethaken, hijsgereedschap voor beton en kraanweegschalen.


   Bent u erover uit dat hijsklemmen het beste middel zijn voor uw klus? Bestel dan nu eenvoudig online één of meer platenklemmen!

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking