0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Veiligheidshelmen

  Veiligheidshelmen beschermen uw hoofd tijdens gevaarlijke klussen, zoals het werken op grote hoogtes. Bij Hijsmiddelen-Expert verkopen wij diverse varianten van de helmen die u beschermen tijdens uw werk. Bestel uw veiligheidshelmen eenvoudig online! Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  1 Product
  € 84,70
  € 76,23
  PETZL Vertex Vent veiligheidshelm

  PETZL Vertex Vent veiligheidshelm

  De Petzl Vertex Vent is een comfortabele en geve...
  Op voorraad
  € 84,70€ 63,- Excl. btw€ 76,23 Incl. btw

  Waarom het dragen van een veiligheidshelm zo belangrijk is

  Een goede veiligheidshelm is heel belangrijk wanneer u werkt bij een productiebedrijf, maar vooral op bouwplaatsen waar hijskranen worden gebruikt. Het dragen van een goede helm voorkomt dat u meteen een schedelbreuk oploopt. Dit gebeurt wanneer u uw hoofd stoot of wanneer er verschillende soorten bouwmaterialen en gereedschappen op uw hoofd vallen.

  Tijdens de winter is het belangrijk dat u een muts draagt onder uw bouwhelm. Hierdoor worden uw oren en hoofd beschermd tegen de kou. Let er dan op dat de helm goed blijft zitten wanneer u een muts draagt. Het is belangrijk dat de veiligheidshelmen altijd stevig vastzitten.

  Waar moeten veilige helmen aan voldoen?

  Veiligheidshelmen moeten aan verschillende eisen voldoen om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn in het beschermen van werknemers in diverse werkomgevingen. Een goede helm moet daarom voldoen aan:

  • Het juiste materiaal: afhankelijk van de aard van het werk kunnen de helmen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals kunststof, glasvezel of metaal. Deze materialen moeten geschikt zijn voor de omstandigheden waarin ze worden gebruikt. Bijvoorbeeld, in gebieden waar er een risico is op elektrische schokken, moeten de helmen niet-geleidend zijn.
  • Pasvorm en comfort: veiligheidshelmen moeten comfortabel en goed passend zijn, zodat werknemers ze gedurende lange periodes kunnen dragen zonder ongemak. Zo zijn veel helmen op een aantal punten verstelbaar, zodat ze verschillende mensen goed passen. Een goede veiligheidshelm beschikt bijvoorbeeld over een hoofdband die verstelbaar is. Voor optimale veiligheid moet de helm zowel horizontaal als verticaal direct op uw hoofd zitten. Helmen rusten vaak met een kinriem, waardoor de helm ook stevig op uw hoofd zit als het bijvoorbeeld waait.
  • Een stevige uitvoering: een goede helm is voorzien van versterkingsribben en ventilatieopeningen. Het is daarnaast een algemene regel dat de veiligheidshelm 90% van de impact moet kunnen opnemen. Hierbij kunt u denken aan vallend gereedschap.

  Het is belangrijk om uw helm goed te inspecteren voor elke klus om ongelukken te voorkomen. Merkt u dat de helm niet meer aan de juiste eisen voldoet? Dan raden wij het aan om een nieuwe veiligheidshelm te kopen.

  Verschillende soorten

  Veiligheidshelmen zijn er in verschillende soorten, omdat elke werkomgeving andere risico’s kent. Wanneer u tijdens het werk vooral beschermd moet zijn tegen stoten en materialen die van boven op uw hoofd kunnen vallen, raden wij een standaard bouwhelm aan. Sommige helmen komen met een korte klep. Hierdoor bent u beter beschermd tijdens werkzaamheden waar u veel naar boven kijkt.

  Werkt u in een omgeving met veel rondvliegend stof, chemicaliën en andere onderdelen die in uw gezicht kunnen vliegen? Een vizier dat u eenvoudig aan de helm kunt vastmaken is dan een handige oplossing.

  Hoe lang gaan veiligheidshelmen mee?

  Hoe lang veiligheidshelmen meegaan, hangt onder andere af van in welke omstandigheden u hem gebruikt en met welke intensiteit.

  Na een impact dient een helm direct vervangen te worden. Zelfs als de impact er ogenschijnlijk niet ernstig uitziet, kan de integriteit van de helm aangetast zijn. De beschermende functie van een helm berust op zijn vermogen om de energie van een impact te absorberen en te verspreiden, waardoor het hoofd van de drager wordt beschermd.

  Na een impact kunnen er interne scheuren of beschadigingen in de helm zijn ontstaan die niet zichtbaar zijn voor het blote oog. Als de helm opnieuw wordt gebruikt zonder te worden vervangen, loopt de drager een verhoogd risico op letsel als gevolg van verminderde bescherming. Wanneer u twijfelt of de helm nog in goede staat is, raden wij het altijd aan om voor de zekerheid een nieuwe veiligheidshelm aan te schaffen.

  Bestellen bij Hijsmiddelen-Expert

  Wilt u een helm kopen? Wij hebben diverse helmen vanuit onze voorraad leverbaar. Wanneer u voor 12:00 bestelt, heeft u uw aankoop de volgende dag al in huis. Wilt u nog veiliger te werk gaan? Kijk dan naar ons complete assortiment valbeveiligingzoalsvalstopapparaten, veiligheidsharnassen, ankerpunten en ankerlijnen.

  Wanneer u nog vragen heeft over een van onze producten, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via de telefoon of e-mail. Onze experts staan voor u klaar om u te voorzien van antwoord en advies. Bekijk ons aanbod en bestel uw veiligheidshelmen bij Hijsmiddelen-Expert. Bekijk ons aanbod en bestel bij ons uw veiligheidshelmen.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking