0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Telescoopladders

  Telescoopladders lijken misschien klein van stuk, maar ze kunnen tot grote hoogtes worden uitgeschoven! Dit maakt ze de perfecte trap en vouwladder in één voor iedereen die weleens een klus moet klaren. Koop uw telescoopladder hier! Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Geen producten gevonden...

  Wat zijn telescoopladders?

  Telescoopladders, ook wel telescopische ladders of telescoop trappen genoemd, zijn handige uitschuifbare ladders of trappen die ingevouwen maar weinig ruimte innemen. Hierdoor zijn ze erg eenvoudig op te bergen in een kleine bergruimte, maar kunt u ze ook zo meenemen in de auto.
  Het gedeelte ‘telescoop’ heeft niets te maken met het gelijknamige astronomische instrument, maar kan ook opgevat worden als ‘in lengte wijzigbaar’ of ‘uitschuifbaar’ (zoals met oorspronkelijke telescopen het geval was!). In andere woorden: vindt u een gewone ladder te groot, dan kiest u dus voor de telescoopladder.

  Hoeveel ruimte neemt zo’n telescopische ladder in beslag?

  Nu wisselt het per telescopische ladder hoeveel ruimte deze inneemt, maar standaard kunt u uitgaan van ongeveer 1 meter hoog bij 0,50 à 0,60 meter breed. Dit betekent dat u hem vaak ook in een krap zolderkamertje, liggend op een kast of standaard in de achterbak kwijt kunt.

  Hoewel u hem ook zou kunnen ophangen, is het belangrijk om te weten dat deze trappen niet licht zijn: gemiddeld wegen ze rond de 20 kg. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een geschikte opbergplek, zeker als er anders sprake is van valgevaar.

  De werkhoogte van onze telescoopladders: 6 meter max.

  De werkhoogte van onze langste telescoopladder: 6 meter, min of meer. Deze hoogte wordt berekend op basis van de volledig uitgeschoven lengte + 0,90 meter. De reden hiervoor is dat het niet veilig is om op de bovenste sport van de ladder te balanceren en dus wordt de maximale werkhoogte vanaf een lager standpunt gemeten.

  Bij een telescoopladder van 5 meter heeft u dus een werkhoogte van circa 6 meter, bij een ladder van 4 meter een werkhoogte van circa 5 meter, enzovoort. Kijk echter altijd naar de werkhoogte, en níet naar de volledig uitgeschoven lengte. Deze kan namelijk een vertekend beeld geven.

  Voor wie zijn ze bedoeld?

  Telescoopladders zijn een slimme keuze voor zowel professionals als particulieren. Ze zijn namelijk zeer veilig in gebruik en u kunt ze door hun kleine formaat gemakkelijk opbergen. Bovendien hebben ze een geschikte werkhoogte om ongeveer tot de eerste of tweede verdieping van een woning te reiken, zodat u bijvoorbeeld de ramen kunt wassen.

  Klusprofessionals kunnen ze in hun busje laden en overal mee naartoe nemen, zodat ze altijd klaar zijn voor hun volgende klus. Particulieren kunnen ze gebruiken om bijvoorbeeld hun plafonds te schilderen, lampen in te draaien, enzovoort. Eigenlijk iedereen heeft dus wel wat aan een goede telescoopladder.

  Telescoopladder kopen?

  Wilt u een telescoopladder kopen? Dan bent u op de juiste pagina beland! Bij Hijsmiddelen-Expert vindt u een wisselend assortiment in verschillende (werkhoogtes) van het kwalitatief hoogwaardige merk Skyworks. Prijzen zijn inclusief en exclusief btw, voor de particulier en de professional. Altijd scherp van prijs. Bestel uw telescoopladders hier!

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking