Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Elektrische takels

   Met elektrische takels hijst u snel zware objecten, zonder dat daar spierkracht aan te pas komt. Dit soort takelsysteem wordt aangedreven door een elektromotor. Wij verkopen modellen met diverse capaciteiten. Bestel nu uw elektrische kettingtakel! Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   34 Producten

   Wat is een elektrische takel?

   Elektrische takels zijn ontwikkeld om het verplaatsen van de zwaarste producten mogelijk te maken. Op het moment dat het ergonomisch niet meer verantwoord is om de lasten te tillen, is het verstandig om een kettingtakel die elektrisch aangedreven wordt te gebruiken. Wanneer u liever geen elektriciteit gebruikt, maar toch zware lasten wilt verplaatsen raden wij u een handkettingtakel aan. 

    

   Een elektrische takel bestaat uit een ketting met een haak en een behuizing met een elektromotor. Let er  bij aanschaf op of u 400 volt tot uw beschikking heeft. Indien dit niet mogelijk is, kunt u beter kiezen voor de 230V variant.

    

   De keuze voor een takelsysteem hangt af van de draagkracht die nodig is en de omgeving waar u de het product wilt gebruiken. Omdat er tijdens gebruik vonken kunnen ontstaan, is dit product niet geschikt voor explosiegevoelige locaties. In dat geval kunt u beter voor luchttakels kiezen, waar geen elektriciteit aan te pas komt. De aandrijving werkt op perslucht. Wilt u regelmatig zware goederen verplaatsen, zonder veel inspanning? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment en vind geschikte elektrische takels!

    

   De werking van een elektrische takel

   Elke soort takel wordt ingezet met hetzelfde doel: het hijsen van zware producten. De mechaniek achter de elektrische kettingtakel is in principe hetzelfde als ieder ander takelsysteem. Een object wordt aan een bedieningsketting bevestigd en door middel van een tandwiel wordt het overbrengen van krachten lichter. Hierdoor kost het tillen aanzienlijk minder vermogen en u bespaart tijd op uw hijsklus.

    

   Het verschil van dit hijsmiddel ligt bij de aandrijving van de elektrische takel. U gebruikt geen spierkracht, maar elektriciteit. Dit is wel het geval bij rateltakels, waarbij je met behulp van een hendel de lasten verticaal kunt verplaatsen. Ee staaldraadtakel is daarentegen geschikt voor sjorwerkzaamheden om bijvoorbeeld de lading vast te zetten zodat deze niet kan verschuiven tijdens het transport.

    

   Het apparaat is eenvoudig in gebruik, omdat de bediening werkt met een afstandsbediening. Over het algemeen is aan een kabel bevestigd, maar tegenwoordig bestaan er ook elektrische takels met een draadloze afstandsbediening. De kettingtakels kunnen aangesloten worden op het elektrische net, maar u kunt ook gebruikmaken van een aggregaat.

    

   De mogelijkheden van een kettingtakel op elektriciteit 

   Voorafgaand aan uw aankoop is het verstandig om uzelf enkele dingen af te vragen. Welke capaciteit heeft u nodig voor uw hijswerkzaamheden? De draagkracht hangt namelijk af van het gemiddelde gewicht van de goederen die u gaat verplaatsen. In verband met de lengte van de bedieningsketting van de elektrische takel is het verstandig om na te denken over de hijshoogte. Bij ons heeft u namelijk de keuze uit 3, 6 of 10 meter, en hoger op aanvraag. Desgewenst kunt u bij enkele modellen kiezen voor een elektrische loopkat, waarmee u de takel gemakkelijk via een rails van plek kunt veranderen. 

    

   Door gebruik te maken van een elektrische takel bespaart u zichzelf een hoop tijd tijdens het tillen van objecten. Bij Hijsmiddelen-Expert heeft u de keuze uit verschillende hijssnelheden. Iedere kettingtakel die elektrisch aangedreven wordt heeft een standaard snelheid, maar tegen betaling kunnen wij dit voor u opvoeren waardoor de takelsnelheid gehalveerd kan worden. 

    

   Verantwoord en effectief bedienen

   Wanneer u werkt met een elektrisch takelsysteem is het belangrijk dat u denkt om uw eigen veiligheid, maar ook die van eventuele omstanders. Het apparaat is aangesloten op het lichtnet en daarom is het belangrijk dat er geen water bij kan komen. Om kortsluiting te voorkomen is het verstandig om de kettingtakel te aarden. We raden u tevens aan om ieder jaar een inspectie en keuring uit te voeren, zodat u kunt vertrouwen op een veilige werking. 

    

   Door de elektrische takel op de juiste manier te gebruiken, beperkt u de risico’s. Houdt u tijdens het werken daarom aan de volgende richtlijnen:

    

   • Lees de gebruiksaanwijzing goed door zodat u weet hoe u het apparaat moet bedienen;
   • Controleer de elektrische kettingtakel voor gebruik op defecten;
   • Hijs nooit objecten over omstanders heen en ga er zelf ook niet onder staan;
   • Houdt u aan het maximale gewicht;
   • Zorg dat u de objecten op een veilige manier aan de haak bevestigt.

    

   Elektrische takels van hoge kwaliteit

   Bij Hijsmiddelen-Expert bieden we een groot assortiment, zodat u voor iedere klus een goed takelsysteem kunt vinden. We verkopen enkel topmerken, zoals Delta, Demag, Donati, Hitachi en Street Cranes en daarom bent u Bij iedere aankoop verzekerd van de beste kwaliteit. De producten zijn voorzien van een slipkoppeling als  tegen overbelasting. 

    

   Desgewenst kunt u door ons een EKH-keuring laten uitvoeren op uw elektrische takel, want u vindt dit als mogelijkheid op de productpagina. Al onze producten voldoen aan de relevante veiligheidseisen, zodat u tijdens iedere hijsklus verzekerd bent van een kettingtakel die goed functioneert.

    

   Koop een elektrische takel online

   Als u een takel koopt die door een elektrische motor wordt aangedreven, verwacht u de beste kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat u het product lang kunt gebruiken en daarom verkopen we takelsystemen met een lange levensduur. Onze elektrische kettingtakels hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding, zodat u verzekerd bent van een goede deal.

    

   U kunt ons assortiment bekijken in onze webwinkel, waarna u gemakkelijk een bestelling kunt plaatsen. Onze medewerkers leggen u graag de verschillende specificaties uit, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen. U kunt langskomen in onze winkel, maar u kunt ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Wacht niet langer en bestel snel uw elektrische takels!

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking