0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Bovenloopkranen

  Bovenloopkranen zijn hijstoestellen die worden gebruikt voor het verplaatsen van zware lasten in de lengte en breedte binnen een bepaalde ruimte. Ze worden gebruikt in verschillende werkplaatsen, zoals een fabriekshal, magazijn of bouwplaats. Bij Hijsmiddelen-Expert heeft u keuze uit een ruim assortiment met verschillende capaciteiten en specificaties.

  Er is een breed scala aan modellen en productopties beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een variant op basis van de overspanning, werklast, hijshoogte of bedieningswijze. Door de uitgebreide keuzemogelijkheden lukt het echter niet om deze orders online te verwerken. Voor gedetailleerde informatie kunt u het beste direct contact opnemen met onze productspecialist: Jos Oosterrood. Bel hem op 06-11587339 of stuur een e-mail naar [email protected] voor advies over bovenloopkranen.

  Waarom bovenloopkranen ideaal zijn voor uw werkplaats

  Bovenloopkranen heffen en verplaatsen zware lasten met behulp van takels die aan een trolley zijn gekoppeld. De loopkat beweegt over de brugligger, waardoor de kraan in staat is om zware lasten over de hele overspanning van de kraan te verplaatsen. Een bovenloopkraan heeft verschillende voordelen:

  • Verbetering van bedrijfsprocessen
  • Ideaal voor werkplaatsen met beperkte ruimte op de vloer
  • Langdurige betrouwbaarheid
  • Minimale lastenschommelingen en nauwkeurige positionering
  • Kosteneffectief: dankzij de specifieke vorm van de liggers, die zonder tussenschotten worden gebouwd, is er minder staal nodig
  • Hoog veiligheidsniveau: alle kranen voldoen aan strenge veiligheidsnormen en het ontbreken van tussenschotten voorkomt extra spanningen. Dit bevordert de levensduur van uw bovenloopkraan.

  Welke soorten bovenloopkranen zijn er?

  Bovenloopkranen zijn er met drie verschillende soorten liggers:
  Profielligger: hierbij is de brugligger gevormd met een standaardprofiel, waardoor deze kostenefficiënt is.

  • Kokerligger: Dit type kraan maakt gebruik van een ligger met een rechthoekige of vierkante holle vorm, waardoor het extra draagvermogen en structurele integriteit biedt.
  • V-ligger: deze brugligger is ontworpen in de vorm van een 'V' en biedt hierdoor extra stabiliteit en draagvermogen.

  Naast diverse liggertypes, kunt u ook kiezen tussen een enkelligger en een dubbelligger bovenloopkraan. Hieronder verduidelijken we de verschillen.

  Enkelligger

  Enkelliggers zijn het meest gangbare type. Zoals de naam al aangeeft, beschikken ze over één enkele ligger die over de gehele lengte van de kraan loopt en wordt ondersteund door twee eindtrucks. Deze kranen worden hoofdzakelijk ingezet voor toepassingen met lichte tot middelzware lasten. Daarnaast zijn ze relatief gemakkelijk te installeren en te onderhouden, wat ze tot een favoriete keuze maakt voor veel bedrijven.

  Dubbelligger

  Dit type kraan biedt, door twee horizontale liggers, extra stabiliteit en draagvermogen, waardoor deze geschikt is voor het hanteren van zwaardere lasten. Dubbelligger bovenloopkranen zijn de ideale oplossing voor uw specifieke hijsbehoeften, omdat er extra functies aan toegevoegd kunnen worden. Denk hierbij aan hogere verplaatsingssnelheden, servicebordessen, toegankelijke loopkatten of ondersteunende hijsgereedschappen.

  Welke variant heeft u nodig?

  Zoals u leest, zijn er talloze opties beschikbaar bij de aanschaf van een bovenloopkraan. Welke variant het best bij u past, varieert per type werkklus. Daarom is het belangrijk uzelf de volgende vragen te stellen tijdens het bepalen van de geschikte variant:

  • Wat is het gewicht van mijn hijslast?
  • Wat is de afstand die de kraan moet overbruggen?
  • Hijst u meestal dezelfde lasten, of varieert dit vaak?
  • Hoe snel en nauwkeurig moet het werk gedaan worden?

  Dit zijn enkele aspecten waar u rekening mee moet houden tijdens het uitkiezen van uw bovenloopkraan. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice, ons deskundige personeel staat voor u klaar.

  Laat uw kraan door ons keuren

  Ons assortiment bestaat uit bovenloopkranen van hoogwaardige kwaliteit. Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit, en daarom zijn al onze producten CE-gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan de Europese wet- en regelgeving. Hierdoor kunt u altijd veilig te werk gaan.

  U kunt tegen een kleine meerprijs een EKH-certificaat ontvangen bij elk product. Dit keurmerk garandeert uitgebreide tests, waardoor u verzekerd bent van enkel de beste producten voor het veilig en professioneel uitvoeren van uw klussen.

  Als u twijfels heeft over uw producten, raden wij aan ze altijd te laten keuren door een gecertificeerde partij. Als EKH-erkend bedrijf zijn wij bevoegd om deze keuringen zelf uit te voeren. Kortom, Hijsmiddelen-Expert staat garant voor de keuring van uw bovenloopkranen!

  Koop bij Hijsmiddelen-Expert

  Hijsmiddelen-Expert levert een uiteenlopend assortiment van diverse typen kranen. Indien u niet zeker bent welk type kraan u nodig heeft, staan onze experts voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies over bovenloopkranen!

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking